[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Fanziner-Nøytrale
 
TIFO Support Skandinavien
Box 5180
121 18 Johanneshov
Sverige
Mail: info@tifo.org.
Hjemmeside
 
 
- Supertifo
Direzione Supertifo
Via San Cali- mero 17
20122 Milano
Italia
Mail: stifo@tin.it.
Hjemmeside
Bibelen for tifoentusiaster, og inne i sin fjortende årgang. Med 26 utgaver i året, og imponerende 128 sider, derav hele 120 i farger er dette den ultimate tifo/fans fanzina. Det kan kanskje stilles spørsmål om Supertifo i det heletatt kan kalles en fanzine. Med A5 format, reklamefritt, artikler om supportere skrevet av supportere, annonser (bytte, salg og kjøp av tifobilder, skjerf, merker etc...) og hundrevis av bilder fra tribuner fra Italia (ofte også andre land, Klanen var representert med flere bilder i fjorårets julenummer), får allikevel jeg følelsen av å ha en fanzine mellom fingerne. Eneste som trekker ned er det faktum at Supertifo er helt og holdent skrevet på italiensk. Selv om språkferdighetene ikke omfatter italiensk hos de fleste i Klanen er dette allikevel et gitt kjøp hvis du har sansen for tifo. Hundrevis av fargebilder er hvert prisen alene. Å bestille et og et nummer fra Italia vil bli veeeldig dyrt, så et abonnement er å anbefale selv om det blir en stor engansgutgift. Et års abonnement (26 utgaver) koster 148.000 It.Lira (inkl. porto), som er i underkant av 700 kroner. Gå på posten og fyll ut en "International postal order". Denne skal skrives ut til adressen ovenfor. Husk å skrive eget navn! På plassen som er holdt av for beskjeder, kan du skrive "I abbonamento Annuale Estero I anno, 148.000 Lit." Når du har gjort dette anbefaler de at du fakser kvitteringen til dem for at du skal få Supertifo raskere. Fax nr. 0039 02 58302107. Sammen med kvitteringen kan du skrive "Copia pagamento vaglia postale internazionale per abbonamento annuale a Supertifo + ditt eget navn og adresse tydelig. Gjør du som beskrevet, vil du i løpet av 2-3 uker motta ditt første Supertifo. Anbefales

 
- Match Live
v/Steffen Heu- mann
Postfach 1120
67 501 Worms
Tyskland
Fax: 06241/416960
Hjemmeside
Tysklands svar på Supertifo. Blir utgitt 10 ganger i året, og har foreløpig kommet med 33 nummer (#2-99). Match Live minner mer om et vanlig blad, og er i A4 format. Satser på en forseggjort layout med korte og noen lengre artikler om diverse supportere fra Tyskland. Krydret med mange flotte fargebilder på de tilmålte 36 sidene, som alle er i farger. Kjører også en del reklame som gjør at fanzinepreget blir ytterligere nedtonet. Har ikke like mange bilder som Supertifo, men de bildene som blir trykket er av veldig god kvalitet og større en de du finner hos fanzinene i A5 format. For de som kan tysk er det skrevne ord blitt lagt større vekt på her en mange av de andre fanzinene/bladene i samme sjanger. Som regel blir også en supporterklubb fra andre Europeiske land presentert med bilder og en artikkel over et par sider (Klanen vil dukke opp i en av de nærmeste nummerne). Anbefales mest til de som kan tysk, men er også vert penga på grunn av mange flotte tifobilder. Abonnement: Send 50 mark for 10 nummer til adressen ovenfor. Faks eller ring hvis du skulle ha noen spørsmål, Steffen som er redaktør er stødig i engelsk til å være tysker. Nevn gjerne at du er Vålerenga supporter, da han allerede har vært i kontakt med Klanen ved et par anledninger.

 
- Super Hincha
Apartado de Correros 36.154
28080 Madrid
Spania
Hjemmeside
Spansk tifo/supporter fanzine i A5 format. Består av 40 sider hvorav20 i farger. Inneholder det vanlige som tifobilder, (mange) en del leserbrev, annonser for bytte/kjøp og salg og en del kortere artikler. Er inne i sin 6 årgang og kommer med 10 utgaver i året. Et av de bedre fanzinene i Europa, men igjen blir det en språkbarriere for mange da alt er skrevet på spansk. Ønsker du å abonnere koster 10 nummer inkl. porto 4.000 pesetas. Bruk «International postal order», merk den med «La suscripcion» og send pengene til ovenfor nevnte adresse. Man kan også bestille gamle nummer for 300 pesetas stykket. Noter da på giroen hvilke nummer du ønsker og skriv «Si dessas recibir numeros atrasados». (utsolgte nummer er foreløpig 3-4-10-11-13-14-16-19 og 20)

 
- Super Ultra
APARTADO 1135
2775 Parede
Portugal
En av Portugals tifo/fans fanziner og hakket bedre en Super Hincha fra Spania. Bedre layout og flere fargebilder. Februar nummeret i år har også funnet plass til et bilde av Klanen (papirtifoen mot LSK i 98). Har du lyst til å se bilder og bli oppdatert om hva som skjer på den Iberiske halvøy sender du 2000 Esqudos (5 utgaver) med «International Postal Order» til adressen ovenfor. Gamle nummer kan også bestilles. Nummer 6-20 koster 150 Esqudos, mens 21-32 koster 500 Esqudos inkl porto (1-5 er utsolgt).

 
- Ultra
Apartado 455 8705 Olhao Portugal
Ultra er en annen fanzine fra Portugal, og er på 32 sider (18 i farger) i A5 format. Må vel regnes som lillebroren til Super Ultra. Samler man på fanziner er dette et OK kjøp. Abonnement koster 30 U$ dollar for 10 nummer, send pengene til adressen ovenfor.

 
- 3 Félídö
1537 Budapest
Pf.: 453/361
Ungarn
Hjemmeside
Mail: 3.felido@mail.datanet.hu
Ungarsk fanzine som er inne i sitt femte leveår. 48 sider i A5 format hvorav 12 er i farger. Ti av fargesidene er forbeholdt tifobilder, mens resten av fanzina består av annonser (bytte, kjøp, salg support. utstyr), diverse artikler og leserbrev etc... Her får virkelig språkkunnskapene satt seg på prøve, og utbyttet av hva som faktisk står i fanzina er vel mildt sagt magert. Helt sikkert en OK fanzine, men du sitter ikke igjen med den helt store opplevelsen når billedmaterialet er såpass magert sammenlignet med andre blader som f.eks. Supertifo og Match Live. Hadde jeg forstått ungarsk hadde nok saken stilt seg annerledes, da det ikke mangler på tettskrevene sider. En artikkel om Klanen vil forresten bli å finne i 3 Felidö, folka bak fanzina skrev til oss og ba om å få tilsendt en artikkel om Klanen og tifobilder. Supporterlivet i Norge virker nok litt eksotisk for sør- og mellomeuropeere. Fanzina har også egen hjemmeside, her finner du opplysninger om hvordan du skal gå fram hvis du ønsker å abonnere på 3 Felidö. Navnet på fanzina betyr noe sånt som «tredje omgang». Når det blir ropt «etter matchen skal du dø» har det nok en litt annen betydning der nede en her hjemme. Takk og lov for det.

[an error occurred while processing this directive]