[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Diverse tanker og meninger om mangt og meget
 
Av: Glenn Zetlitz

Ser med voksende uro på utviklingen i dagens fotball...
Jeg er en av de få som er temmelig ukritisk til at pengesterke investorer eier klubber rundtomring i verden. Men det lille spørsmålstegnet jeg reiser er: Har disse menneskene noen som helst klubbfølelse. Brynestad og Røkke kan jo ikke ha det. At Røkke&Co. flytter Wimbledon er jo jævelig dårlig gjort, skikkelig råttent rett og slett. Hadde de gjort det samme med Molde dersom de ikke hadde eid halve byen og ikke kunne bygge hvor de ville??? hadde Molde pr. i dag spilt hjemmekampene sine i Ålesund?

Men dette utspillet fra Brynestad tar kaka!! Alle veit jo at Lyn er et kjøpelag. Kjøpelag i den form av at de var ingenting før Brynestad kom på banen, og på to sesonger har de kjøpt alt som kan krype og gå av gode og halvgode spellere og trenere! Lyn har ikke bygd opp et lag, de har gjort det samme som jeg gjør på CM, jeg kjøper alle de gode spillerene og spiller CL sesongen etter....

Vålerenga er i dag i gang med den møysommelige prosessen med å bygge et lag. Det er mange (meg inkludert) som maser om at vi skal kjøpe ditt og kjøpe datt. At investorer skal punge ut med hundretalls millioner så vi kan få vår egen hjemmebane. Det er fornuftige ønsker, men det er ikke slik det foregår i en skikkelig fotballklubb. Når vi om 2-3-4 år(forhåpentligvis)tar ligagullet, kan ingen si at vi bare har kjøpt oss til suksess osv... sånne sure oppgulp kommer garantert Lyn til å slite med i lang tid, dersom de klarer å holde på de gode prestasjonene. Når vi -etter å ha slått RBK i siste seriekamp- i 2005 står og feirer ligagullet, så kan vi med trygghet si at det var fortjent! Da har vi snudd skuta, allerede neste år(er det vel) skal vi klare oss uten investor penger. Rekdal&Co. skal BYGGE et storlag, og det er ikke gjort like fort som å kjøpe et! Jeg sier at vi bygger et fordi vi nå- i motsetning til tidligere - kjøper unge lovende spillere(les: Arneng, Holm, Hanssen osv), IKKE oppskrytte b-varer (les: Pagge, Viikmae, Tran osv.)Det betyr jo ikke at vi ikke kan kjøpe "stjerner" det må alle lag gjøre, men noen lag er flinkere enn andre til å finn ukjente spillere og selge dem som stjerner tre-fire år senere. Stabek er et godt eksempel. Ihvertfall i sportslig sammenheng, Odd også. Publikumsmessig er det bare Vålerenga, Brann, RBK og tildels Viking og LSK som har noe å hente der, er vi heldige, kanskje vi slår Fredrikstad på målstreken i gullkampen foran 13-14.000 på Nye Fredrikstad stadion.

Men når vi har kommet så langt som å fått orden på økonomien, klart å bygge et topplag, snudd skuta og tatt gullet tilbake til Oslo, ja da er det ikke så farlig om vi mister noen nøkkelspillere. Hvorfor ikke? Jo, fordi vi da hvet hva som skal til for å bygge et vinnerlag. Det kommer aldri Lyn til å finne ut. De bare kjøper etablerte spiller som de VET at presterer. Så når de mister Lustu, Berntsen eller han Johnny, ja da kommer de til å kjøpe navn fremfor talent. (tror jeg, da) Det at vi i år klarte å ta bøtta, tror jeg kan virke som et springbrett for klubben. Av en eller annen grunn sitter jeg med en følelse av at Rekdal kommer til å styre laget til hederlige resultater i UEFA-cupen neste år. Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne, men jeg tror heller ikke vi ryker ut mot Ventspils eller lignende... Det faktum av at vi spiller i europa neste år kommer til å bringe inn kroner som kan brukes på å investere i talenter, og halvkjente spillere, med gode ferdigheter. Kanskje hvis vi samler alle gullhårene våre og strikker en genser til Frediksen, at han gidder å hjelpe oss med å bygge stadion, dersom vi skal spille CL. Vålerenga Park med plass til MINST 15 max 20.000 tilskuere, en bortesving vi kan kalle "fjøset" ellerno' Et stadion hvor setene faktisk staver "VÅLERENGA ET SPØRSMÅL OM ÆRE" rundt hele stadion... olala... det hadde vært noe det. Og det som er så fint er at jeg tror ikke det er en så fjern drøm som det kanskje kan virke nå...

Rekdal har utvilsomt ting på gang, og jeg både tror og håper at han er vår Frelser! Etter at han er ferdig i enga, tror jeg Oslo må skaffe seg en ekstra helgen... St. Rekdal! Dersom kommunen får hue ut av rævva og skjønner at fotball er sinnsyk bra turist-reklame, så kanskje de også forstår at Vålerenga Park vil være med å IDENTIFISERE Oslo som by! Det er MASSEVIS av sjel i oslo. Mer enn i alle andre såkalte byer i Norge, men vi syntes ikke å være stolte av det... Det er en stor feil med Oslofolk. Det bor veldig mange innflyttere her som ikke liker byen vår og syntes den er stygg, og av en eller annen grunn har sånne fremmedelementer(nei jeg mener ikke fremmedKULTURELLE for de som tolket det dithen) en lei tendens til å spre dritt og det smitter etterhvrt over på andre! Se på Bergen. De har så stor forskjærlighet til byen sin at hadde det vært opp til dem selv hadde det vært en selvstendig stat! det hadde vært deilig om vi hadde hatt det samme her i Oslo. Men apropos fremmedkulturelle, eller utlendinger generellt, også de som ikke kommer fra andre siden av jorden, men kanskje bare grensen. Det er mye svensker her i byen. De må det vel kunne gå an å få med seg på kamp. Det jobber veldig mange svensker i byggebransjen, der jobber det også mange klansmenn. Det jobber mange arabere i oslo-taxi, der jobber det også mange engafolk! få med dere kollegene deres på kamp, være det seg fotball, håkki, basket eller samma faen! Dra dem med! Sug tak i den nærmeste nordlendingen du finner på arbeidsplassen din og fortell ham av all hjertens lyst alt du liker og ikke liker med klubben vår, får ham til å innse at han nå er en Oslo-kar ikke nordlending! Tak tak i kameratene i klassen din - de som stort sett henger på Oslo City- dra dem med på Vålerengakamp! Poenget er at vi må få folk flest til å skjønne at Enga er ikke bare for sånne psykopater som oss, det er for ALLE!! Få tak i en engelskmann som savner premier-league og fortell ham om kulturen i og rundt VIF.

Det er faktisk vår oppgave, sammen med markedsavdeligen i klubben å få folk til å gå på kamp! Etter at jeg skjønte at klubben var for alle og ble klansmann(-98) har jeg vervet 5 (snart 6) nye klansmenn/kvinner! De er nå (nesten, jeg er litt eksrem)like sprø som meg. Bruk nå vinteren til å snakke høl i huet på dine nærmeste, dra dem med på hokki eller basket, om man liker det. Poenget er å prøve å få folk til å få en klubbfølelse og da kommer automatisk(via massesuggesjon på bohemen og på tribunen) også by-følelsen. Den eneste grunnen til at jeg ikke har flytta til Spania eller USA for lenge siden, er Vålerenga og de følelsene for byen min Enga har gitt meg. Jeg er kjempe glad i byen min, og jeg syntes det er den vakreste byen i hele verden! Den er mitt hjem. Det er her, i Oslo jeg hører hjemme!

Glenn Z - Osloborger!


Publisert fredag 22. November 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen