[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Juleevangeliet
 
Modernifisert av: Hjesus
fritt etter Lukas 2.1-2.22

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra ligasjef Damsgaard om at nye klubber skulle innskrives i ligaen. Denne nye innskrivinga blei holdt mens Jakobsen var landshøvding i basketball. Og mange sendte søknader for å bli innskrevet, hver for sin klubb. Badboni dro da fra byen Kongsberg i Buskerud, øst til Viken, til St. Hallvards by Oslo, siden han ville bli en av St. Hallvards menn, for å innskrives i styret sammen med Knut, en Vålerengasupporter, slik at de kunne starte opp et nytt basketballag. Og mens de var der, kom tida da laget måtte startes, og de starta en ny avdeling, Vålerenga Basket, innlemma den i foreninga og plasserte laget i 1. divisjon. For det var ikke plass til dem i ligaen.

Det var noen spillere der i nærheten som var nede på banen og underholdt tilskuerne sine. Med ett sto en Vålerengas trener foran dem, og Vålerengas herlighet lyste om dem. De blei meget forferdet. Men treneren sa til dem: "Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det starta opp en basketballfrelser i St. Hallvards by; det er VIF, Vålerenga. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en klubb som har god gammel tradisjon og som elskes eller hates av alle." Med ett var treneren omgitt av Vålerengas supporterskare, som lovpriste Vålerenga og sang:
"Ære være Vålerenga" på det høyeste og skapte stemning på Jordal blant tilskuere som ser Vålerengas velbehag.

Da supporterne hadde forlatt dem og vendt tilbake til puben, sa spillerne til hverandre: "La oss skrive under for dette nye laget og spille for denne klubben, der sjela og tradisjonen for all framtid vil være." Og de skyndte seg av sted og fant både klubben og supporterne fra bohêmklubben øst for ælva. Da de fikk se den, fortalte de alt som var blitt sagt dem om denne klubben. Alle som hørte på, undret seg over det spillerne fortalte. Men Vålerenga Basket tok alt dette med seg videre på sin vei mot toppen. Noen spillere forlot siden klubben, mens de priste og lovet Vålerenga for det de hadde vært med på og opplevd; alt var slik som det var blitt sagt dem.

Da ett år var gått og laget endelig fikk plass i ligaen, fikk det navnet Vålerenga Kings, slik det sømmet seg etter et samarbeid mellom tre klubber.

Publisert mandag 23. desember 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen