[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
En prat med Atle Olsen
 
Av: Tom Jacobsen

Med noen få små uker igjen til seriestart satte KHPN kursen for Jordal Amfi for å slå av en aldri så liten prat med Vålerengas kaptein Atle Olsen. Naturlig nok var det å spørre om han kunne oppsummere fjorårets sesong.

Tja, det gikk jo ikke akkurat som vi hadde forventet og håpet på. Seriegullet tok vi, men i sluttspillet så var det total kollaps fra hele laget. Storhamar la om til et ultra defensivt spill etter at Petter Salsten tok over og det fant vi ikke ut av i løpet av semifinalekampene. Det er jo helt klart alt for dårlig av oss at vi ikke greide å score flere mål. Storhamar gikk jo i og for seg "back to basic" i måten de spilte på.
I Continental Cup synes jeg vi hadde litt uflaks. Vi burde ha slått Jukurit (endte 2-2) og dermed sluppet presset med å vinne med mange mål i den siste kampen.

Nok en gang har vi hatt en del utskiftninger i stallen. Hvordan ser du på det?

Jeg må si jeg ser bare positivt på de nye spillerne vi har fått. Det er jo veldig bra at Øystein og Marius er tilbake. De er jo godt kjent med klubben og veit hva som skal til i en klubb som Vålerenga. Øystein er allerede på det gode gamle nivået sitt, han durer bare på. Marius er også på gang, men han trenger nok litt tid og noen kamper før han er tilbake slik dere husker han. Det er jo naturlig med tanke på at han er en tekniker og trenger litt mer kamptrening før alt sitter som det skal. Videre ser Petter Syversen meget bra ut. Det er nok en tekniker og han ser ut som han er på vei mot en kjempesesong.

Vålerenga vant junior-NM i forrige sesong. Er det noen nye talenter på vei inn i A-stallen?

Nivået blir bare høyere og høyere i Eliteserien og dermed blir det stadig vanskeligere for de unge å komme seg opp. Av de som vant i fjor er jo både Christian Thygesen og Lasse Fredriksen etablert i A-stallen. Kim Ceesay og Magne Karlstad fikk noen kamper i fjor og er begge med for fullt i år. Magne Karlstad har spilt meget godt i treningskampene og klarer seg også meget godt på treningene. Klas Aarlid er også en back som er tatt opp og han klarer seg også meget godt på treningene. Så noen nye navn får dere å følge denne sesongene også.

Det har vært forandringer på trenersiden også. Hvordan er det?

Det har vel egentlig ikke vært den store forskjellen for oss. Vi visste at Roy Johansen skulle ut etter forrige sesong og han forsvant gradvis ut, så det har ikke vært noe problem i det hele tatt. Nytt av året er jo at Stig "Myggen" Johansen er tilbake i Vålerenga, nå som hjelpetrener. Han har vært et positivt innslag.

Så det er ikke et problem at en som tidligere har vært lagkamerat for flere av spillerne nå plutselig har treneransvar?

Nei, sånn vil det vel egentlig alltid være. Jeg har jo selv spillt sammen med både Petter Thoresen og Stig Johansen. Og det samme gjelder jo også på landslaget hvor mange av spillerne har spillt sammen med Roy Johansen.

Når vi er inne på landslaget. Det ble jo som kjent ikke opprykk til A-gruppa i VM i år heller. Kan vi virkelig forvente at vi skal komme tilbake til det gode selskap?

Helt klart. Jeg synes helt ærlig at vi var det laget som spillte best ishockey i B-gruppa. Men enten så er det vi som gjør keeperne så veldig gode eller så står alle kanon-kamper mot oss. Spillemessig, taktisk og teknisk så holder vi helt klart det nivået som skal til, men så var det dette med å få pucken i mål da....

Årets sesong da. Hvordan går det?

Det ligger ann til å bli en meget gjevn sesong. Det satses godt i flere av de lagene som ligger bak "de tre store" og både Trondheim, Stjernen og Sparta ser ut til å kunne være med å utfordre oss om poengene. Det har vært en del utskiftninger i alle de tre toppklubbene fra forrige sesong, men jeg vil nok tro at alle likevel er fornøyde og føler at vi også har tatt et steg fremover. Det som er helt klart er at vi skal være med i toppen i år igjen. Både i serie og når bøtta skal deles ut i neste år.

Som en liten avslutning. Hvor mye satser vi på å avansere fra semifinalespillet i Continental Cupen i år?

Pulja vår er jo ikke klar ennå, så det er vel ikke så lett å svare på hvor store sjanser vi har. Men det som er sikkert er at vi reiser over for å vinne alle kampene våre uansett. Hadde vi ikke hatt den innstillingen så kunne vi like så godt tatt en Frisk/Asker og blitt hjemme. Vi er Vålerenga og vi skal alltid gå på banen for å vinne. Samme hvem som er andre siden av banen. Turen til Belfast kan bli meget bra, både for oss spillere og for dere supportere (hehe).

Med det så lot vi Atle få lov til å haste videre til neste avtale, men det er vel lov til å oppfordre alle til å få med seg turen til Belfast. Det kan bli en klassiker for oss supportere.

Publisert fredag 6. September 2002
[an error occurred while processing this directive]