[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Om å gjøre det i Sverige....
 
Om artikkelen:

Et reisebrev fra et fotballspillende (mer eller mindre) utvalg av Enga supportere.


10-12 Juni arrangerte Malmø FF's supportere Nordisk supporterturnering-98 Tilsammen var det påmeldt 36 lag fra Sverige, Danmark og Norge, som skulle kjempe om heder og ære! En skulle nesten tro at Norge var ett pottit-land innafor fotball da det kun var Klanen (representert ved Pers disipler) og Blåbussen som hadde meldt seg på. Vi hadde blitt enige om at Blåbussen skulle huse Klanen de drøye 60 mila til sørkysten av vårt naboland. Så fredag inntok deltakerne Blåbussen, feststemte og glade - klare for en helg med mye morro. Med Pervo bak volumknappen, masssse kaldt øl og en gedigen spekeskinke, var det klart at det ikke skulle bli en helt vanlig transport nedover.

- E'kke rart gutta blei tørste!

Vi kom ikke lenger enn til bygrensa før det for alvor var stemning på bussen - kanskje ga spekeskinka, med dertil egnet tilbehør i flytende form, stemninga ett ekstra løft! Ett minus til den ellers så sympatiske lagleder for Klanen, som ila sine disipler ordre om moderat inntak av alkohol, mens han ikke sparte på kruttet selv! Ja-ja, vi Brødra på bussen har ett ganske avslappet forhold til turing rundt om, og tenkte at morradagen får bare komme, med eller uten bakfyll! Det var ingen av de gutta som ofra en tanke på de fysiske utskeielsene de skulle igjennom dagen etter, for liter etter liter ble konsumert bakerst i bussen.

- En Klansdame som har funnet seg til rette på Blåbussen!Vi hadde en liten matrast i Gøteborg, der sørga vi for at Onkel McDonald ikke blei arbeidsledig en times tid! (har noen egentlig lagt merke til hvor hardt de folka sliter for så dårlig betalt?) Turen fortsatte videre med ett nesten sovende Klanslag, stappfulle av papp-mat og milk-shake, og en fortsatt feststemt gjeng der baki!

- Snekker'n gir seg ALDRI!Vi ankom Malmø ved rundt 3-tiden natt til Lørdag og fikk parkert Klanslaget på hotellet som var forhåndsbooket, et slik gjør-det-selv hotell i god svensk plastikkstil. Blåbussgutta hadde absolutt ingen planer om å sove, så de ble med bussen bort til stedet kampene skulle spilles neste morgen. Vi fikk parkert bussen bak det lokale øl-teltet der svenskene hadde tenkt å suge norsk, sterk valuta av oss...de skulle bare visst! Vi rigga opp bussen med 3X9 meter pressening på den ene langsiden, dekorert med flagg.

- Bussen rigga opp i Malmø.Vi fikk bært det støyende aggregatet 30 meter til skogs sånn at musikken fikk flomme uforstyrret ut i natta! Noen Elfsborg-supportere sluttet seg til det fortsatt feststemte laget som varte...hmm....ja til søndag formiddag. Utpå lørdagsmorran kom Klanslaget tuslende etter noen timer på øyet, klare til å kjempe for Enga og de norske farger. Blåbusslaget samla seg såpass at de fikk stabla noe vi kan kalle ett lag på beina, med hjelp av en dyktig keeper fra Blomsterenga og "Loddevold" innlånt for begivenhetene. Første match vant vi!!!!!! Riktignok på walkover, men seier er seier....vi følte vi var i tetstriden i gruppa vår! Jeg tror ikke jeg tar feil når jeg sier at det var de eneste poengene vi tok der nede....rimelig uorganisert med veksling mellom veeeeeeeeeldig offensiv til totalt begredelig fotball, mangla vi bare 3 mål mot oss til å få spille jumbofinale! Men aldri så gæærn't at det ikke er godt for noe....vi slapp ihvertfall å spille på søndag. Det gjorde derimot ikke Klanslaget, de kjempet seg videre til sluttspillet som skulle avgjøres som cupspill søndag. Lagets leder koste seg med de medbragte flasker, med ett stooort smil og gull i blikket!

- Ett smil bare en mor kan elske!


Etter en liten down-periode etter første dags kamper, begynte stemninga å ta seg opp rundt bussen igjen! Vi fikk besøk av noen "engler" fra Gøteborg, som delte de samme interessene som oss - fotball, øl, litt mer fotball, mye mer øl! Det ble ihvertfall kjempegøy, når stadig flere kom bortom bussen for å skravle, feste og ha det gøy! Sistemann, Jocke, forlot åstedet ved 7-tiden søndag morgen, bra påvirket av norskt øl og med Klanstrøye til å skjule den ølvante mage, ruslet han blid og fornøyd bort til teltet sitt! På søndagens matcher blei det litt mer liv, da de utslåtte lagene sto på sidelija og støttet opp litt. For oss var det ganske naturlig å følge med Klanslaget som i 8.dels-finalen gjorde sine saker bra!

- Briefing før matchen!Stemininga var høy da laget ankom bussen i pausa mellom kampene. Lagbilder ble tatt, og store glis ble filmet! Desverrre for Klanen, ble gleden så altfor kort! En dommer som ikke kunne regla, godkjente ett mål direkte fra "innspark", og det var duket for straffespark. Jeg veit ihvertfall hva Per har terpa på under treningene til cupen borti Bergen 4-6 September, for straffespark var ikke Klanens sterke side. Til høyrøstet forergrelse over en urettferdig dommeravgjørelse, var det ett faktum at Klanen ble slått ut i kvartfinalen, så pokalen som skulle pryde Bohemen var ikke fullt så stor som tidligere forventet. Vi fant ihvertfall ut etter kort diskusjon, at vi skulle pakke sammmen sakene i håp om å rekke VM-finalen på Bohemen. Flittige hjerner regnet ut gjennomsnittsfarta vi måtte ha for å for å rekke begivenheten her hjemme i Oslo. Men en altfor lang stopp i utkanten av Malmø, og obligatorisk kø langs Europaveien, drepte de mulighetene! Vi ankom vår kjære by til pausen i finalen, enige om at det hadde vært en kjempetur, til tross for noen forsmedelige tap. Vi møtes ihvertfall i Supporterturneringa i Bergen 4-5 September....la oss ha det like artig da!!

-
Har du øl og er gla', holder du med Vål'enga!
 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen