[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
SEREMONIER OG OVERTRO
 
Om artikkelen:

Artikkelen stod trykket i Klansropet nr. 44 1998 og er skrevet av Jon Simon Grue. Vi har vel de fleste av oss favoritt-plagg vi ikler oss, innbildte magiske sådane. Don Simon hadde...


At det skulle være mulig å overgå sesongen i 97 med den ene suksessen etter den andre hadde vel de færreste trodd. Det var mer eller mindre kalkulert at motgangen måtte komme etter å ha surfa rundt på medgangsbølgen, både på og utenfor banen.

Så når hverdagen kommer blir det som å kjøre inn i en murvegg i 200 km. Skapsupportere på jobben overfaller deg før du klarer å få den første morgenkaffen i kroppen. Psyken får en skikkelig kraftprøve, det er noe en ser ganske fort at ikke alle supportere klarer overgangen. Plutselig var det mulig å stå på Store Stå uten at du hadde folk over og under fotbladene.

Så når motgangen kommer begynner tankene med en gang å kretse rudt fjorårets sesong, og "hvor mye bedre det var da!". Mange av oss har visse ritualer før vi går på kamp, og det er der overtroen kommer inn. Vi gjør alle mulige banale symbolske ting som vi trur skal hjelpe laget på banen. Noen bruker et spesielt par sko, bukser, etterbarberingsvann, drakt, t-skjorte sånn går det videre i det uendelige.

Jeg personlig må innrømme at jeg har hatt en del tvilsomme tilbøyeligheter. Som da jeg i vinter gikk til anskaffelse av to stk silkeunderbukser med Tasse på, en rød og en blå. Da skulle jeg være sikker både på bortekamp og hjemmekamp. Bare det å benytte silkeunderbukser kommer sikkert til å vitne om dårlig dømmekraft for mitt vedkommende i mange år fremover. Men trua på at dette kunne øke suksessen til Vålerenga var sterkere enn den nedsatte dømmekraften. Begge ble tatt med til treningsleiren i Spania for å finne ut hvem som skulle benyttes på hjemme eller bortekampene. Etter en uke i Spania var det klart at den røde var til bortekampene. Når jeg hadde den på i Spania vant nemlig Vålerenga og Malaga var definitivt ikke hjemmebanen vår. Nå følte jeg meg trygg på sesongåpningen.

Etter tap mot Viking (rød underbukse) og to andre bortekamper som jeg ikke ønsker å gå nærmere inn på. Faen, Vålerenga tapte jo hver gang jeg hadde den på..... Denne ble raskt ekspedert innerst i klesskapet, for aldri å se dagens lys noe mer. Etter seier over Brann (blå underbukse) var jeg sikker på at denne i hvertfall var riktig valg. Men også her skulle det vise seg å være noe lureri. Vi tapte jo på hjemmebane mot Kongsvinger. Så nå driter jeg i (bokstavelig talt) det vanvittige underbukseprosjektet.

Hertter skal jeg bruke all min kraft på å støtte laget på banen ved å synge og være tilstede på tribunen. Aldri skal jeg begi meg inn på småkrusete opplegg som aldri kan få noen innvirkning på banen.

Så til Dere som plutselig ikke går på hjemmekamper bare fordi Vålerenga taper en gang iblandt, Jeg håper Dere ikke sitter der og trur at det er fordi Dere var på siste hjemmekamp at Vålerenga tapte. Er det noe vi kan hjelpe til med i motgang, så er det å møte opp på så mange kamper som mulig å støtte Vålerenga av hele vårt hjerte.

Det er i hvertfall bevist at hjelper.

Don Simon

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen