[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Enga-baserte fanziner
 
Fanziner er et litt difust begrep. De kan vel enkelt beskrives som uavhengige publikasjoner, laget av kjærlighet til klubben og som talerør for supporterne på supporternes egne premisser. Profitt er et fremedord og finner man reklame er det som regel tatt med for å få dekket trykkekostnader. Som god kotyme blir eventuelle overskudd donert til et eller annet godt formål innad i klubben, men de fleste fanziner kan vise til svært begrensede overskudd.

At et supportermiljø kan vise til fanziner dedikert klubb og nærmiljø er også et tegn på at det er en aktiv og engasjert supportergruppe som står bak klubben. Selv om hjemmesider på Internett har tatt noe av brodden med fanziner når det gjelder aktualitet og debatter vil vi forhåpentligvis alltid finne fanziner dedikert Vålerengens Idrettsforening.

Klansropet begynte som Norges første fanzine i 1991 under navnet Apestreken. Da det ble klanens offisielle medlemsblad i 1997 ble navnet endret til Klansropet og betegnelsen fanzine er vel ikke like godt egnet lenger. Medlemsblad med fanzinepreg er vel en mer passende beskrivelse.

For tiden er det fire uavhengige Vålerenga fanziner på markedet og disse kan kjøpes på Vålerengas hjemmekamper og Vålerenga Sjappa.

Stang Ut!
Skriver om det meste og Mikkel og kompani er vel et av det norske fanzinemiljøets ivrigste selgere. Stang Ut! har funnet veien til verdensveven.

Stang Ut!
E-post: stangut@hotmail.com
Hjemmeside: www.stangut.no

Alle Rettigheter
Blir gitt ut av subben fra Grünerløkka. De er ikke mange og slik vil det nok fortsette. Klarer som regel å stille ett syvmannslag i det som er av supporterturneringer og har sin årlige dyst mot Brann fanzina "Barten" i Sofienbergparken når bergens sine gutter skal møte våre blå og røde. Fanzina har som regel en del tifobilder i farger og synser litt om smått og stort.

Alle Rettigheter
Herslebsgt. 4b
0561 Oslo
E-post: ar@klanen.no

Blåkors
R.I.P.
Dager Uten Sorg
R.I.P.

101%
R.I.P.
Toy Sorbitzens hjertebarn og en gammel traver til fanzine å være. Sserverte oss kulturtidskriftet sitt 14 ganger. Når han fikk ånden over seg kunne intet tastatur føle seg trygg for den mannens følsomme fingre.

Den Siste Bohem
R.I.P
- Denne fanzina var dessverre bare et blaff sommeren 97. Fyren som stod bak fanzina har ymtet frampå ved flere anledninger at han skulle komme med et nytt nummer. Etter 1 1/2 år i respirator har jeg nå dratt ut kontakten og erklært fanzina for død og begravet. Synd, fanzina var veldig bra og hadde gledet mange Vålerengafans. Mener bestemt det fremdeles er et lite restopplag igjen i Vålerenga Sjappa for de som vil skaffe seg et eksemplar.
 
 
 
Oslos Stolthet
R.I.P
- To utgaver i 97 var alt denne fanzina fikk. Gutta som stod bak fikk en del pepper for dårlig håndverk. Kanskje med god grunn, men husk at fanziner blir laget av kjærlighet til klubben og ikke som opptaksprøve til journalisthøyskolen. Når jeg tenker etter er det alltid ledig en plass eller to i sportsredaksjonen til VG og Dagbladet.
 
 
 
UA
R.I.P
- Samleobjekt av de helt sjeldne. Kom ut med to nummer sommeren 92 (året det var så bratt) i et veldig begrenset opplag. Ikke engang gutta som skrev denne fanzina har spart på et eksemplar som de stolt kan vise barnebarna. Inneholdt en god del morsomme betraktninger om supporterlivets ytterpunkter når du følger et 1.divisjonslag i Norge. Den gang menn var menn og damene satt hjemme og venta, noen venta veldig lenge. Klassiske uttalelser som "du kan godt dra på bortekamper, men dem varer vel ikke i fem dager?" Slike bevingede ord vil nok vi som reiste land og strand rundt på den tida aldri høre igjen.

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen