[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Bak kørja
Tabellen
Kampene
Spillerne
Arkivet
Historien
 
Slik ble det til...

Basketbølgen som har herjet i nesten alle byer i Norge har også berørt Vålerenga. Vålerenga har som kjent en rekke "amerikanske" idretter i familien allerede, og da basket ble en tv-idrett og begynte å markere seg i nyhetsbildet var det en del mennesker i Vålerenga Hockey som tenkte at det var på høy tid å starte Vålerenga Basket.

Med Erik Lorentzen i spissen begynte man å se etter hva som trengs for å bygge opp Norges beste baketlag. Først måtte man ha en organisasjon og administrasjon, så Knut Spange og Badboni El-Safadi ble hentet inn. Spange har sin bakgrunn Centrum I.F. Landslagsspiller Badboni var med å starte Kragerø B.B.K. i 1989, og har spillt for blandt andre Ammerud I.F. (nu mere Oslo Kings) og Kongsberg Penguins (NM-gull 2001). Der var han også daglig leder, en stilling han også innehar ved oppstarten av Vålerenga Basket.

Da administrasjonen var på plass måtte man prøve å få en plass så høyt oppe i divisjonene som overhodet mulig. Derfro ble det inngått en samarbeidsavtale med Ullern Basket som overlot en plass i 1. divisjon til Vlerenga Basket. Grunnen til at ikke Vålerenga kunne starte i BLNO (Basketligaen Norge), var at man måtte oppfylle en del kriterier samt sende inn en søknad innen vinteren for å bli vurdert frem mot sommeren. Vålerenga har selvsagt som mål å komme seg inn i BLNO fortest mulig, og oppfylte ved sesongstart i 1. divisjon 2001/2002 allerede alle kravene.

Det var veldig viktig å få på plass den beste treneren man kunne få tak i, og der gjorde nok Vålerenga Basket et kjempekupp i Coach Paul Coughter. Hanr har tidligere holdt basketskoler i mer enn 140 land og trent ikke mindre enn 5 landslag i sin 23 år lange karriere som profesjonell trener. Før det hadde han selv spillt profesjonellt i ti år.. Med andre ord en trener som har vært på begge sidene av bordet, og som hadde lyst til å være den første treneren som hjelper et norsk basketballag inn i det internasjonale selskap. Coach Paul er en meget karismatisk og frittalende trener, og vil dermed ha få problemer med å passe inn i den noe spesielle Vålerengastilen.

Og med administrasjon, organisasjon og plass i ligaen var Vålerenga Basket en realitet og jakten på spillere kunne starte...

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen